Flagstad AS i en alder av 50 år er ved et viktig veiskille i firmaets historie. Fra september er selskapet en del av konsernet Norva24.  

Det har vært spennende tider for Flagstad AS det siste året, innrømmer daglig leder Jan Flagstad. Nå er avtalen med den nye eieren signert, men Flagstad lover at firmaet vil fortsette å bevare nærheten til sine kunder og håper å bli enda sterkere i sine primærområder i Hedmark og Oppland. Vi tror på at lokal virksomhet og nasjonal styrke er med å sikre både vekst og arbeidsplasser, sier han

Det er stadig strengere regelverk som krever mer og annen kompetanse for å fortsette å være ledende framover i dette markedet. Vi har brukt god tid på dette både i styret og blant våre avdelingsledere.

Gjennom Norva 24-samarbeidet kan vi være med å konkurrere om de store oppdragene, og det vil øke volumet innen spyl og sug og sikre arbeidsplasser, håper Flagstad.

Norva24 er veldig fornøgde med å få Flagstad AS med på laget seier konsernsjef Jon B. Nesje. Flagstad AS har lang erfaring i sitt markedsområde og framstår som et ryddig, serviceorientert selskap 24 timer i døgnet, flinke medarbeidere med oppdatert og moderne utstyrspark. Flagstad AS har alltid hatt full oppmerksomhet på sine kunder. Selskapet dekker allerede også nesten samtlige av Norva24 sine tenestespekter. 

Godt resultat i fjor

Flagstad AS leverte i fjor tidenes beste resultat med en omsetning på drøye 25 millioner kroner og et resultat før skatt på nærmere 4,4 millioner kroner. 

Etter to år med stillstand tok vi grep. Vi ble langt mer aktive i markedet, vi «gikk i krigen» og vant en rekke oppdrag fordi vi var villig å senke prisnivå for å få større volum og dermed større inntekter.

Vi er blitt et bedre selskap på en rekke områder, slår Flagstad fast.

Veksten har vært meget god innen rørfornying. Innen spyl, sug og kvalitetssikring av VA-anlegg har ordretilgangen vært så god at den nesten har sprengt kapasiteten, forteller Jan Flagstad.

Unike medarbeidere

Han nøler ikke med å gi honnør til en arbeidsstokk på 17 medarbeidere som virkelig har stått på i mange år. Han vil spesielt trekke fram avdelingslederne Kai Rønningen og Stein Linholt.

Dette er unike medarbeidere med en genuin interesse og kompetanse innen sine fagfelt. De har virkelig stått på siden de fikk ansvar for hver sin avdeling i 2002. De har levert resultater hvert eneste år, og skal ha kreditt for dette. Den kreditten betyr i praksis at de nå går inn på eiersiden i den framtidige strukturen i selskapet.

Vi satser på en forsiktig vekst og håper å styrke bunnlinja ytterligere når vi nå går inn i en ny epoke for selskapet, sier Jan Flagstad.

50 års markeringen

Det blir travelt når selskapet både skal inn i ny eierkonstellasjon og samtidig markere at de har stått på egne ben siden gründeren Arne Flagstad etablerte selskapet i 1966.

Alle ansatte og styremedlemmer med sine respektive markerte jubileet på Wadahl Høyfjellshotell i mars, der de hadde en fin sosial samling med en flott fire retters festmiddag. Styremedlem Asbjørn Nygård tok alle med på et innblikk i firmaets rikholdige historie, fra starten i 1966 og fram til jubileumsåret. I jubileumsåret har Flagstad As 17 ansatte, med Jan Flagstad som daglig leder og far Arne på 70 som styreleder.

Flagstad AS er i tillegg til sitt medlemskap i Rørfornying Norge også medlem i RIN, Rørinspeksjon Norge og SSTT.

Historien

Flagstad AS har siden starten i 1966 bygget sin merkevare hver eneste dag. Derfor er firmaet godt kjent i sitt primærdistrikt i Hedmark og Oppland.  Flagstad markedsfører seg som problemløseren fra Løten.

Vår styrke er at vi alltid forsøker å løse utfordringer som våre kunder kommer med. Flere av våre oppdrag er å fullføre jobber som våre konkurrenter har gitt opp, sier Jan Flagstad.

Flagstad AS ligger i Løten kommune i Hedmark. Far Arne begynte enkelt med en traktor og en slamtank på en idyllisk gård tett opptil skogen, der taigaen starter. På nærmere 50 år har det utviklet seg til et firma med høyteknologisk utstyr, og medarbeidere som er blitt sertifisert for de ulike områdene som Flagstad AS i dag betjener. I dag leverer Flagstad et bredt spekter av tjenesteområder, blant annet rørinspeksjon, filming av rør, åpning av tette rør, rørfornying, septiktømming, ulike tjenester innen slamsuging og supersuging og rengjøring og spyling av flater. Tømming av sandfang og overvannskummer på byggefelt, for borettslag, vegvesenet, kommuner og industri og private er en viktig tjeneste. Supersugeren er godt egnet til å fjerne sagflis, leire, støv, grus og stein.  

Framtidsmål

Grunnleggeren Arne Flagstad (70) var frem til salget av selskapet arbeidende styreformann. I 2002 overlot han den daglige driften til sønnen Jan. Da mente senior Arner det var på tide at neste generasjon overtok ansvaret for familieselskapet.

Målsettingen har hele tiden vært å være en serviceinnstilt og faglig kompetent bedrift som tjener nok til å trygge arbeidsplassene og holde oss oppdatert faglig og utstyrsmessig. 

For Jan og hans kolleger i bedriften blir det en spennende reise de nærmeste årene.

Jan var med som hjelpegutt for sin far allerede som 10-åring. Da var han med og tømte septiktanker rundt om i distriktet.

Vi vil fortsatt betjene våre lokale kunder på beste måte med alle våre tjenester og utvikle oss videre, sier Jan Flagstad. Vi vil også jobbe hardt hver dag for å vinne nye kunder, avslutter han.