Norva24 Spyleteknikk i Sandefjord utvider sitt tjenestespekter med rørfornying.

Et naturlig tjenesteområde for oss, da vi nå har rekruttert medarbeidere med erfaring innenfor tjenesten, en tjeneste med stadig større etterspørsel. Dette er «dessverre» et ufravikelige faktum, at det i store deler av Norge, er mye gammelt ledningsnett fra 1960 – 70 tallet, både i næringsbygg, privatboliger og borettslag.

Via rørfornying får gamle og utette rør får nytt liv ved inntrekking av en spesiallaget strømpe. Ingen rør må fjernes. Ingenting må graves.

– Vi blir flere ganger hver uke kontaktet av private og næringsdrivende med behov for fornying av rør som ikke er tette. Nå utvider vi tjenestespekteret vårt, og etablerer et nytt og sterkt tilbud innen rørfornying.

Norva24 Spyleteknikk

Det sier daglig leder Jørn Aho i Norva24 Spyleteknikk i Sandefjord. Avdelingen ble etablert da Spyleteknikk fra Melsomvik og Septik- og Miljøservice fra Sandefjord slo seg sammen etter at begge selskapene ble en del av Norva24 konsernet tilbake i 2015.

Fra basen på Nordre Fokserød betjener Norva24 Spyleteknikk kunder over store deler av Østlandet sør for Drammen og vest for Oslofjorden.

Rørfornying er et kjent fagområde i Norva24. Fra før tilbys det både gjennom avdelingene Sørmiljø i Kristiansand og Flagstad på Løten med to strømpelag hver, vår avdeling på Ringerike har god erfaring, og ikke minst på Vestlandet, hvor spesialistene fra Norva24 Bergen rørinspeksjon er i ferd med å bli en del av Norva24 Birkeland.

Nå etableres tjenesten altså også i Sandefjord

Ny satsing på rørfornying

Norva24 Spyleteknikk har ansatt Ken Morten Johannessen (33) som teamleder i den nye satsingen på rørfornying. Han er, sammen med flere nye tilsatte, erfarne og kunnskapsrike ressurser, med til sammen mange års erfaring fra rørfornying hos andre aktører.

– Veldig moro å få være med på denne satsingen, og få være med på å bygge det opp fra start. Nå er vi i gang med å skaffe det mest moderne og beste utstyret på markedet, og å rekruttere flere operatører. Utover høsten går vi i gang for alvor. Vi gjør det sakte og pent, for å være sikre på at vi gjør den best mulige jobben og leverer optimale resultater til kunden, sier Johannessen.

Daglig leder Jørn Aho her svært glad for å se responsen Norva24 Spyleteknikk har fått fra folk som ønsker å jobbe i den nye avdelingen.

Stolt av Norva24

– Fantastisk mange dyktige og erfarne søkere. Jeg ble enda mer stolt over å jobbe i Norva24 da jeg så søknadsbunken. Den sier mye om hvor sterkt vi står i markedet. Vi har fått mange henvendelser om rørfornying der vi har måttet sende kundene videre til andre aktører. Det er det nå slutt på. Vi skal levere også denne tjenesten tettest mulig på markedet, sier Aho.

Norva24 Spyleteknikk leverer fra før rørinspeksjon som tjeneste. Samspillet mellom rørinspeksjon og nysatsingen på rørfornying blir spesielt viktig i oppgaven med å sørge for gode, tette og trygge rør for kundene. Operatører ute på rørinspeksjon oppdager skader, varsler eieren om det og kan samtidig sette eieren i kontakt med avdeling rørfornying. Da kan skader repareres raskt, og enklest mulig for eieren.

Et eksempel som illustrerer det: En hus- eller byggeier opplever tett avløp, og tar kontakt med sin nærmeste Norva24-avdeling. Derfra rykker man ut med en lett spylebil. Operatørene spyler opp det tettet avløpet, og kontrollerer deretter utførelsen med et rørinspeksjonskamera. Da ser man fort om det er behov for fornying av ledningen.

– Ingen rør er like. Det er forskjellige utfordringer på hvert sted. Ofte ser vi tett og rustent soilrør. Det har vokst store byller av rust i røret, og det er ikke rart det blir tett. I sånne tilfeller kan vi rense vekk rustbyllene og træ en strømpe inn i røret. Dermed har røret fått forlenget sin levetid med mange år uten å gjøre ett eneste inngrep i bygg eller grunn, sier Johannessen.

Sprekk i rør – behov for rørfornying

Operatører innen rørinspeksjon og rørfornying ser også ofte sprekker i betong- og teglrør, brudd i støpejernsrør, hull i rør av alle slags materialer og rør som har sklidd fra hverandre. Alle sånne utfordringer kan som oftest løses med rørfornying.

Han og kollegaene har erfaring med et bredt spekter av ulike typer skader, både enkle og komplekse reparasjoner. De fleste behov for rørfornying i forbindelse med hus og bygg gjelder dimensjoner fra 50 til 200 millimeter, ofte på bunnledninger og stigerør.

Lagspill – mellom de forskjellige tjenestegruppene

Ken Morten er for øvrig veldig imponert over sine nye kollegaer, hvor de fleste har jobbet i Norva24 Spyleteknikk i mange år.

– Jeg lærer noe nytt hver dag, fra trivelige og dyktige folk, og nå ser vi virkelig hvor klokt det er å jobbe sammen som et team. Operatørene som jobber på slambiler, spylebiler og inspeksjonsbiler har masse erfaringer vi i «rørfornyingsteamet» kan dra lærdom og nytte av. Forhåpentligvis kommer vi også med noen kloke innspill i retur underveis, fortsetter Ken Morten med et smil om munnen. Sammen observerer vi mange problemstillinger, som vi best løser sammen, til det beste for kunden.

Stolt daglig leder – roser sine ansatte

– Jeg kan ikke få fullrost operatørene våre nok, både de etablerte og de som har kommet til etter etableringen på Fokserød. Det er en krevende jobb, veldig ofte i en hektisk hverdag, hvor jeg opplever at de ansatte takler utfordringene og møter kundene på en meget positiv måte.

Det er flere likhetsstrekk mellom våre tjenester, og mange av våre operatører er særs egnet til å være med på denne «nye reisen» utifra sin gode erfaring og forståelse for kompleksiteten.

Vi kommer veldig gjerne på GRATIS befaring – kontakt oss på tlf. 33 31 82 30

Bestill her