Vi nordmenn er over gjennomsnittlig opptatt av hus og hjem, og vi innreder og pusser opp over en lav sko. Det meste skal være rent og pent, men når det kommer til selve innpakningen på huset, nemlig fasaden, da blir rengjøring fort et ork – husvasken kan vi jo alltids ta til neste år…

Vi nordmenn er over gjennomsnittlig opptatt av hus og hjem, og vi innreder og pusser opp over en lav sko. Det meste skal være rent og pent, men når det kommer til selve innpakningen på huset, nemlig fasaden, da blir rengjøring fort et ork – husvasken kan vi jo alltids ta til neste år…

Kjenner du deg igjen? Husvask er kanskje kjedelig, men å vaske hus utvendig er uten tvil noe av det viktigste vedlikeholdet du kan gi huset ditt – vi forteller deg hvorfor!

 1. Du oppdager skader raskere
  Alle bør vaske huset årlig. Dessverre er det mange som synder når det gjelder husvasken, og bare vasker en sjelden gang – eller kanskje aldri. Enten du har ansvar for et helt borettslag, et hus eller en hytte, vil en årlig husvask gi deg en god oversikt over fasadens tilstand. Med tiden vil det uansett oppstå skader og mangler, og dersom disse får lov til å utvikle seg – vil det kunne få store økonomiske konsekvenser. Ved en jevnlig rengjøring av huset, får du tatt en sjekk av hele fasaden, slik at skadene oppdages på et tidlig tidspunkt – før det blir for kostbart.  Se på det som en årlig inspeksjon!

 

 1. Du unngår begroing på veggene
  Klimaet vårt blir stadig fuktigere, og det betyr at sopp og alger får enda bedre vekstvilkår. Ikke bare er sopp, grønske og alger veldig stygt å se på, men det kan også være direkte skadelig for treverket. Det finnes ulike former for mikroorganismer. Råtesoppen bryter ned treverket, og den mest vanlige råtesoppen, er brunråtesopp. Den gjør at treverket blir brunt og sprekker opp. Oppdager du råtesopp, må du finne ut årsaken og utbedre dette, samt skifte ut råteskadet treverk. Svertesoppen gir sorte prikker eller spindelvevaktig nettverk på treverket. Denne soppen holder treverket fuktig, noe som etter hvert kan føre til fukt- og råteskader. Grønske/alger kan komme av blant annet støv og forurensning, og er hovedsakelig et kosmetisk problem. Dersom det får lov til å utvikle seg, kan det gi fukt- og råteskader over tid. Ved jevnlig husvask vil du med sopp- og algedrepende midler fjerne råte- og svertesopp, og samtidig vil dette beskytte huset mot ny begroing.

 

 1. Takvask gir taket lenger holdbarhet
  Det er fort gjort å glemme at taket er en del av fasaden, og også trenger jevnlig vask og vedlikehold. Blant annet gror mose godt på taket, og bør fjernes både fordi det ikke er pent, men også fordi mosen kan gjøre skade. Mosen bidrar til å holde på fuktigheten, som kan øke faren for frostspregning på tegl. Å vaske taket kan være krevende blant annet på grunn av høyden, så her er det viktig å tenke sikkerhet.

 

 1. Du får et rent og glansfullt hus
  Fasaden er det første folk ser når de kommer på besøk, og en ren fasade gir et godt førsteinntrykk. De aller fleste som ser huset ditt kommer derimot ikke på besøk, og da er fasaden alt de ser av hjemmet ditt – og det eneste inntrykket de får! En jevnlig husvask med kraftvask gir et rent og pent hus, og vasken gjør at glansen i malingen kommer tilbake. Ikke glem å vaske terrassen! En terrasse full av grønske og alger, er verken trivelig eller pent å se på. Det kan være lett å ”se seg litt blind” på en grønn terrasse, men tar du en rengjøring i samme slengen som resten av huset, vil det gjøre underverker! En årlig husvask gjør at huset får den innpakningen det fortjener!

 

 1. Vedlikehold = lenger holdbarhet
  Det er med hus som med alt annet, tar du godt vare på det, varer det lenger. Er du flink med vask og vedlikehold, vil du belønnes med mindre arbeid på andre fronter. Malingen vil blant annet holde seg lenger og bevare glansen, og du unngår ekstra malearbeid – noe som er langt mer tidkrevende enn en liten husvask! NB! Skal du male huset, er det viktig å vaske før du maler. Vasken tar bort fett og skitt, slik at den nye malingen får bedre heft.

 

 1. Du sparer penger!
  Det må naturligvis settes av litt tid for å vaske huset, men likevel er det ikke mer enn noen timer som skal til. En liten pris å betale i forhold til alle kostnadene som kan oppstå hvis du lar latskapen rådet. Resultatet av en årlig husvask er en pen fasade og penger spart – så da er det vel ikke noe å lure på? Eller er du fremdeles fristet til å utsette? Ta kontakt med oss, vi gjør jobben raskt og effektivt – så du unngår problemer og unødvendige kostnader.

 

Les mer om vår fasade- og takvask.

Send Forespørsel