Rengjøring kan gjøre underverker for bygg, enten det er fasadevask og takvask på private hus eller industribygg. En effektiv runde med høytrykkspyler gjør at bygget fremstår mer innbydende, og er vel verdt investeringen.

Klimaendringene øker behovet for utvendig rengjøring.
Klimaendringene har ført til økt nedbør og fuktigere vær. Dette kan by på utfordringer dersom man ikke er flink med utvendig rengjøring.

  • Sopp- og råteskader: Manglende renhold kan gi skader på treverket. Skitne vegger tiltrekker seg fukt, og gjør at grobunnen for ulike mikroorganismer blir bedre. Med mer fuktig vær og økende luftforurensing har vekstforhold for sopp og alger blitt bedre. I skitten sitter det også soppsporer, og blir disse sittende lenge nok kan det forårsake råte.
  • Fargeendringer: Klimaendringer kan i kombinasjon med luftforurensing, endre fargen på bygget. Både beis og maling kan bli både grumsete og uklar, og få redusert levetid. Alger som fester seg til overflaten, vil etter hvert feste seg til maling og beis og bryte ned den tekniske kvaliteten.

 

Hvor ofte bør fasaden vaskes?
Alle hus eller bygg bør vaskes utvendig hvert år. Slik reduseres begroing av sopp og alger. Da fjernes pollen og annen forurensning samtidig, som legger seg på tak og vegger.

Vask før maling
Fasadevask er spesielt viktig hvis du skal male huset. Rengjøringen tar bort fett og skitt, slik at den nye malingen får bedre heft. Dersom det ligger fett og skitt under malingen, risikerer du at malingen flasser av.

Jevnlig vask av tak
Husk at taket er husets femte fasade, og at det fuktige klimaet gjør takvasken viktigere enn noen gang. Det er også viktig å vaske taket for takets vedlikehold og varighet.

Send Forespørsel