Kapasitet: 9000 m3 luft / time

Slangedimensjon:
Sugeslange maks 8” (200 mm),
Blåseslange maks 6” (150 mm).

Bilstørrelse (BxHxL): 2,5 x 4 x 11 m

Vakuumgraving er en svært rask, effektiv og skånsom måte å fjerne grus, stein og andre tørre og våte masser. Supersugeren avdekker skånsomt underjordiske rør og kabler, mens vakuumgraveren er et perfekt alternativ der gravemaskiner ikke kommer frem.

Supersugeren

Supersugeren er svært effektiv på fjerning av tørre og flytende masser, som leire, pukk, sand, lecakuler, jord, støv, korn eller vann.  Begrepet tørrsuging benyttes fordi så stor andel av oppdragene er å fjerne eller tilføre tørre masser. En vanlig tjeneste er å blåse ut pukk eller singel. 90 prosent av oppdragene er tørrsuging, men den samme bilen egner seg også til flytende masser i begrensede volum.

En av de vanligste jobbene er å grave frem underjordiske kabler, vannledninger eller rør i bakken på en skånsom måte. Massene suges vekk, slik at rørene kan fikses/byttes. Når jobben er ferdig, kan supersugeren blåse tilbake pukk eller singel.

Et annet vanlig oppdrag er å fjerne pukk som beskytter takduk. Huseier får da tilgang til takduken, som kanskje skal byttes eller repareres. Mange bruker også supersugeren til å fjerne grus i forbindelse med drenering.
Supersugeren er produsert for å suge og transportere alle typer våte og tørre masser med store krefter og stor fleksibilitet. De fleste supersugere har en slangedimensjon opp mot 8 tommer og kan arbeide alt fra 0 – 300 meter unna lastebilen avhengig av høydemeter og terreng.

Eksempler på oppdrag:

  • Åpning, graving og transport av masser
  • Oppdrag som krever rask og presis graving
  • Oppdrag hvor det skal fjernes/suges masser fra inntil 30 meters dybde
  • Oppdrag hvor det skal blåses pukk/singel

 

Vakuumgraver

Vakuumgraveren gjør jobben både raskere og mer skånsomt enn gravemaskinen. Der gravemaskiner sliter med å komme frem, kan vakuumgraveren gjøre en solid jobb. Der gravemaskinen lett kan grave litt for grovt, kan vakuumgraveren gjøre jobben mer skånsomt.

Vakuumgraveren er en enorm støvsuger som suger grus, stein og andre masser i et jafs. Luften går med en hastighet på rundt 500 kilometer i timen inne i slangen. Likevel er den skånsom mot rør, kabler eller vannledninger som skal grøftes frem.

Den suger vekk pukk eller grus, slik at man enkelt kommer til problemområdene. Massen suges opp i en stor tippekasse, som tømmes etter behov. Derfor trenger vi ikke egen lastebil for å kjøre bort avfallet. Ved større oppdrag kan det imidlertid være mest effektivt å bruke vakuumgraveren i kombinasjon med tippbil for bortkjøring av masser.

Fjerner vann og masser ved vannlekkasje
Vakuumgraveren suger også effektivt bort vann og masser ved vannlekkasje. Bilen har en egen pumpe som lenser kontaineren for vann mens den suger. Vannet pumpes bort mens massen fylles i tippekassen.

I tillegg er vakuumgraveren egnet til alt fra å fjerne pukk fra tak til å utføre vanskelig tilgjengelige gravejobber inn under hus og garasjer. Den kan brukes til å tømme siloer for korn og avfall, eller til å grave bort forurenset jord. 

Dype hull

Med en slangeåpning på 10 tommer, kan vakuumgraveren suge både større klumper og steiner enn det supersugeren klarer. Dessuten kan det monteres en hydraulisk roterende sugestuss på vakuumgraverens slange, slik at den kan drille hull som er opptil ti meter dype.

Til tross for vakuumgraverens størrelse, er bilen enkel å manøvrere. Bilen kan faktisk fjernstyres via joystick, noe som både er praktisk og nødvendig, siden slangen er så tung at den ikke kan håndteres for hånd. Med en slange som rekker seks meter ut fra bilen, løser den de fleste problemer. Ved hjelp av minigraver og skjøteslange kan rekkevidden økes opp mot 200 meter.

En vakuumgraver kan ha kapasitet opp mot 50-60 tusen kubikkmeter pr. time, mens en supersuger benytter en kompressor som driver skovlehjul, og har en kapasitet på 8,5 tusen kubikkmeter pr. time.

En supersuger og en vakuumgraver har i utgangspunktet ulike arbeidsoppdrag, men de kan samtidig også utfylle hverandre.

Kapasitet: 9000 m3 luft / time

Slangedimensjon:
Sugeslange maks 8” (200 mm),
Blåseslange maks 6” (150 mm).

Bilstørrelse (BxHxL): 2,5 x 4 x 11 m

SEND FORESPØRSEL BESTILL

Send Forespørsel