-Noe av det beste med denne jobben er alle de hyggelige menneskene jeg møter, de varierte oppgavene innen private og kommunaltekniske tjenester og at jeg føler å være til nytte for alle de kundene vi betjener.

– Noe av det beste med denne jobben er alle de hyggelige menneskene jeg møter, de varierte oppgavene innen private- og kommunaltekniske tjenester og at jeg føler å være til nytte for alle de kundene vi betjener.

Bildet: Camilla Martens Meyer trives med sin Volvo kombibil, og har heller ingen problemer med å være jente i mannsdominert arbeidsmiljø.

Det sier Camilla Martens Meyer (30), som etter tre år som sjåfør og operatør hos Norva24 Sandnes Transport på Nesodden håndterer mange ulike oppdrag.
– Ingen dag er like i denne jobben. Noen dager vet vi nøyaktig hva vi skal gjøre, men så kommer det inn hasteoppdrag som må løses, og da er det ledelsen i selskapet som må disponere biler og mannskap på best mulig måte. Vi skal hver dag leve opp til vårt motto «Vi hjelper alltid». Da handler det om å være kreativ og løsningsorientert, og samtidig være påpasselig med sikkerhet både på materiell og ikke minst på oss som personell, sier en engasjert Camilla Martens Meyer.

Jente blant gutta
Hun er eneste jente ved en mannsdominert arbeidsplass, men har ingen problemer med å håndtere den situasjonen.
– Jeg trives kjempegodt men må selvsagt tåle noen kommentarer som går på kjønn. Jeg har lært meg guttas eget språk, og da føler jeg at det er gjensidig respekt. Dessuten har jeg ingenting i mot å få litt ekstra oppmerksomhet på jobben. Det gjør bare arbeidsdagen enda litt hyggeligere, sier hun etterfulgt av en frisk latter.

En travel arbeidshverdag krever mye av operatører innen kommunaltekniske tjenester. -Dette er en jobb jeg trives godt i, sier Camilla Martens Meyer. (Alle fotos: Odd Borgestrand)
En travel arbeidshverdag krever mye av operatører innen kommunaltekniske tjenester. – Dette er en jobb jeg trives godt i, sier Camilla Martens Meyer. (Alle fotos: Odd Borgestrand)

Har gått gradene
Camilla har gått gradene i operatøryrket. Hun startet med å vaske lastebiler, for raskt å bli med som «hjelpemann». Da hun fikk jobb hos Norva24 Sandnes Transport for tre år siden bestemte hun seg for å ta førerkort for tyngre kjøretøy, og nå har hun sin egen Volvo sug- og spylebil.
– Dette er en bil for spesielt interesserte, sier hun med et smil. Lastebilen har manuell giring, og instrumentpanelet er noe annerledes enn det de fleste er vant med.  Jeg blir betegnet som en «trucker» fordi jeg liker denne bilen. Det viktigste for meg er at den gjør nytten og jeg håper jeg kan beholde den fortsatt noen år.

Allsidig kompetanse
Som operatør på en sug- og spylebil har Camilla opparbeidet seg allsidig kompetanse. For det første må man håndtere en stor bil. Ofte må den manøvreres inn på mindre veier og i trange smug. Kjøring på E6 gjennom Follo og Østfold er ikke den normale hverdagen, mener hun.
–Det er viktig å sette seg inn i hvordan bilen fungerer også når det gjelder spyling. Vi skal vite hvilke type rør som skal spyles og hvilket trykk som kan benyttes på de ulike oppdragene. Ved feil trykk kan man lett gjøre større skade enn nytte. Jeg er glad jeg har gode kolleger på verkstedet. De stiller alltid opp når jeg ringer eller stikker innom. Det er også viktig med vedlikehold og renhold i dette yrket understreker Camilla.
Fysisk styrke er også viktig, mener Camilla, som i tillegg til krevende arbeidsdager også setter av tid til egentrening. – Jeg trener både styrke og utholdenhet nesten hver eneste dag, og det setter meg i stand til å ta noen tunge tak, og en gang i blant også lange arbeidsdager.

Slamkjøring
Den dagen vi møter Camilla frakter hun boreslam fra Oslo til Borge i Fredrikstad. Det er en lang kjøretur, men pukkverket i Borge er et av få godkjente steder som kan ta imot alunskifer. Borge Pukkverk har avtale med Bane Nor om mottak av slam fra denne syredannende svarte leirskiferen. Alunskifer blir ofte kalt bergartenes sorte får fordi den avgir miljøskadelige stoffer.
Dette håndterer Norva24 Sandnes Transport på en trygg måte gjennom oppdraget med transport og industriell rengjøring i forbindelse med utbyggingen av Follobanen.
– Miljøskadelig avfall er et av mange tjenesteområder for Norva24 konsernet, og vi blir skolert på de ulike miljøstoffene som vi kommer i kontakt med, understreker Camilla i det hun tømmer tanken på sin Volvo og tar fram slangen for å rengjøre før neste oppdrag. To turer mellom Oslo og Fredrikstad er unnagjort denne dagen. Så venter det nye oppdrag, enten med slamkjøring, høytrykkspyling eller kanskje septik-tømming de neste dagene. Camilla tar hver dag som de kommer, og syns det er helt ålreit.

Send Forespørsel