Norva24 var tungt til stede på konferansen og utstillingen Kommunevegdagene i Skien nylig. En av de aller tyngste, faktisk. Se hva Kommunevegdagene er, og hvorfor det er viktig for Norva24 å være på plass der.

Norva24 var tungt til stede på konferansen og utstillingen Kommunevegdagene i Skien nylig. En av de aller tyngste, faktisk. Se hva Kommunevegdagene er, og hvorfor det er viktig for Norva24 å være på plass der.

Foto øverst: F.v  markedssjef Øystein Ulsnæs i Norva24 konsern, avdelingsleder Asle Ognedal i Grenland, salgsansvarlig Odd Arne Johansen i Øst, avdelingsleder Jørn Aho i Spyleteknikk og kombibiloperatør Henning Aunebakk i Grenland.

– Dette er en viktig arena å være på. Bilen gir oss et tungt blikkfang – bokstavelig talt. Den fanger oppmerksomhet, og demonstrasjonen gir utgangspunkt for gode samtaler.

Det sier avdelingsleder Asle Ognedal i Norva24 Grenland.

Han stilte sammen med et knippe nøkkelpersoner fra andre Norva24-avdelinger på Østlandet opp på Kommunevegdagene. Det er en kombinert fagkonferanse og utstilling for ledere og driftspersonell i kommuner og for andre aktører som jobber med kommunal infrastruktur. Konferansen arrangeres årlig av Norsk kommunalteknisk forening.

Kommunevegdagene 2023

Kommunevegdagene samlet i år 450 personer, med over 60 forskjellige kommuner representert.

– Overordnet er vi fornøyde med årets utgave av Kommunevegdagene. Vi vil alltid ta med oss læring fra konferansegjennomføringen, slik at konferansen blir bedre år for år. Det faglige programmet holdt et høyt nivå og vi er glade for at både veg- og parkdelen var godt besøkt, forteller seniorrådgiver Iren Meli Lundby i Norsk Kommunalteknisk Forening NKF.

Kommunal infrastruktur og park

Årets konferanse ble arrangert i Ibsenhuset i Skien, med utstillingen i parken utenfor. Nytt i årets konferanse var at også park, utomhusarealer og landskap var tatt inn i konferansen.

DEMONSTRASJON: Utstillingsstand med egen kum. Den vet Henning Aunebakk å gjøre seg nytte av. 

Konferanseprogrammet la stor vekt på miljø og bærekraftige løsninger, samt rekruttering til kommunal infrastruktur, veg og park.

– Som bonus gleder vi oss over den uformelle kunnskapsdelingen mellom slagene i fantastiske Skien, der både byen og været viste seg fra sin beste side, sier Lundby.

I utstillingen stakk kombibilen fra Norva24 Grenland av med en knepen seier over en 25 tonns gravemaskin hos utstilleren på nabostanden, om vi regner i ren vekt som en konkurransefaktor. En røslig traktor hos en annen utstiller måtte gi seg i den «konkurransen».

Norva24 leverer til kommuner

– En stor del av våre tjenester leveres til kommuner over hele landet. Vanligvis møter vi driftsfolk i arbeidshverdagen. Kommunevegdagene er en viktig arena der vi kan møte disse i rolige og avslappede former. Vi får gode muligheter til å å slå av en prat om noe som ikke haster eller skal løses akkurat der og dag. Det en hyggelig og nyttig form for kontakt, både her og på andre konferanser og messer, sier markedssjef Øystein Ulsnæs i Norva24 Norge.

NKF arrangerer Kommunevegdagene nettopp som en arena for kunnskapsdeling og nettverksbygging. Nå gleder arrangøren seg til å starte planleggingen av Kommunevegdagene 2024, som finner sted i Bergen.

Tekst og foto: Jørn Søderholm, Praktisk Talt AS