Er avløpsrørene dine i ferd med å gå ut på dato? Det kan bli en dyr affære om rørene ryker, så det er smart å ta en tilstandssjekk om du vet at du har eldre rør i og ut fra boligen din. Å bytte rør er noe av det mest omfattende arbeid som gjøres i et hus.

Er avløpsrørene dine i ferd med å gå ut på dato? Det kan bli en dyr affære om rørene ryker, så det er smart å ta en tilstandssjekk om du vet at du har eldre rør i og ut fra boligen din. Å bytte rør er noe av det mest omfattende arbeid som gjøres i et hus.

Hvordan kan jeg vite at rørene er dårlige?
Det er veldig mange dårlige rør rundt om i Norge, og mange hus burde hatt en tilstandssjekk av rørene. Kommunen kan faktisk gi pålegg om rørsjekk i enkelte villaområder hvor de vet at rørene er gamle. Rør kan godt vare i hundre år, men det er vanskelig å vite sikkert.

Det er to ting du kan merke deg. For det første er alderen på rørene er én indikasjon på når rørene bør sjekkes for skader og slitasje. Hvis rørene dine er mer enn 40 år gamle, bør du ta en sjekk. Det andre du kan legge merke til, er om avløpene i huset stadig er tette, om det er kloakklukt eller mye klukkelyd fra rørene.

En rørinspeksjon gir deg sikre svar
Skal du være helt sikker på rørenes tilstand, bør du bestille en rørinspeksjon. En rørinspeksjon gjøres med et spesialbygd, fjernstyrt rørinspeksjonskamera som føres gjennom avløpsrøret. Video overføres direkte på skjerm, og gjennomgås i etterkant. Før rørinspeksjonen, spyles rørene rene. Dette er fort gjort, men krever tilkomst til bygningen.

En rørinspeksjon benyttes for å finne lekkasjer, forstoppelser og for å få en tilstandsvurdering av rørene dine. Her kartlegges blant annet rørtraseer, fallmålinger, peiling og registrering av kum. Feil som ofte finnes er svanker med vannfyllinger, motfall, bruddskader, ujevnheter i rørvegger, avleiringer og fremmedlegemer i avløpet. Blokkering kan få store konsekvenser og bli svært kostbart. Det er derfor viktig å passe godt på rørene dine.

Hva gjør jeg hvis rørinspeksjonen viser at rørene er gamle?
Hvis rørene dine er gamle, bør det iverksettes tiltak for å unngå problemer. Rørfornying kan ofte være en god løsning. Vi fornyer rør hele veien fra vasken på kjøkkenet, fra toalettet og sluket på badet og gjennom huset, under hagen og helt fram til kommunenes renseanlegg. Det er viktig å merke seg at rørfornying ikke er EN metode. Det finnes flere produkter og metoder for rørfornying. Det er svært sjelden at ett produkt er beste løsning i et helt rørledningsnett.

Noen ganger kan det være den beste løsningen med total utskifting av rørene, mens det i andre tilfeller kan være penger å spare ved å benytte en strømpeforing eller glassfiberforing for å fornye rørene innvendig og uten riving eller oppgraving.

Vi tilbyr kundene våre den beste totalløsningen! Og du kan sove godt om natten.

Send Forespørsel