Vedlikeholdsspyling er en viktig forsikring for å forhindre tette avløp. Avløpsrørene i hus gror igjen over tid. Dermed dannes det et stadig tykkere belegg inne i rørene. På sikt blir det en fortetting.

Det er ikke mange som tenker over at avløpsrørene også må holdes åpne. Det som er ute av syne er også ute av sinn. Derfor er det så viktig med vedlikeholdsspyling av rørene.

Forlenger levetiden
De som slurver med vedlikehold må før eller senere skifte rør. Vi kan bidra til å forlenge levetiden med faglig utført vedlikeholdsspyling. Derfor anbefaler vi spesielt sameier og borettslag å inngå en avtale om vedlikeholdsspyling. Dette blir en serviceordning på samme måte som bilen trenger service med jevne mellomrom. Rørene i en bolig er en del av boligens puls. Tette rør er det ingen som vil ha, men svært få tenker over at det er mulig å forebygge.

Mange bor i leiligheter med gammelt røropplegg. Spesielt rør fra 1970-tallet er svært utsatt. Noen betegner rørene fra denne tidsepoken for «tikkende bomber». Det er likevel ikke nødvendig å åpne vegger eller pigge gulv for å fornye rørene. Det er flere metoder for rørfornying, dersom det skulle vise seg at rørene er både tette og slitte innvendig.

Det er en ekstra forsikring dersom vi foretar en rørinspeksjon for å kvalitetssikre rørene. Ved å inngå en slik avtale kan vi gi garanti fram til neste spyling. Garantien forutsetter at det ikke er dumpet gjenstander ned i rørene.

Viktig å sjekke rørene
Norva24 sine avdelinger rundt om i landet kan tilby eiendomsforvaltere, huseiere, borettslag og sameier en trygg og grundig rørinspeksjon og spyling av rørene. I privatboliger og leiligheter spyler vi fra rørene på kjøkken og sluk på bad og andre våtrom. Rørene blir spylt med varmt vann og roterende dyse ut til hovedstammen, og deretter gjentar vi prosessen i hovedstamme og bunnledning helt ut til kommunalt nett. Ved en slik spyling vil vi også oppdage eventuelle feil eller lekkasjer i rørene.

Vi kommer på gratis befaring før oppstart og blir enig om hvor ofte dette bør utføres. Normalt bør det vedlikeholdsspyles hvert tredje, fjerde eller femte år for å være på den sikre siden, avhengig av rørenes tilstand og bruk. Akutte uttrykninger er ofte langt dyrere og mer ødeleggende enn jevnlig vedlikehold. Med en avtale sparer en huseier eller et borettslag og sameier seg for ubehagelige opplevelser med avløpet. Det er rett og slett noe «dritt» når rørene tetter seg eller springer lekk.

Send Forespørsel